Concert

Roba Estesa és un grup de música festiva i combativa nascut l’any 2011, actualment format per Helena Bantulà (guitarra elèctrica), Sandra Bracke (intèrpret en llengua de signes catalana), Laia Casanellas (guitarra espanyola i acústica), Lidia Facerías (teclats i acordió), Clàudia García-Albea (violí), Xerach Peñate (bateria), Gemma Polo (veu) i Anna Sardà (baix elèctric).
Rosa permanent (2021) és el resultat de més d’un any d’investigació i creació després de Dolors (2020), el darrer EP del grup, que marcava un abans i un després en la seva sonoritat. Rosa permanent reprèn aquest camí sonor i se submergeix en la producció d’estudi de llarga durada per descobrir estètiques i estils fins ara no explorats, sota la producció i enregistrament de Joan Borràs i Ferran Casas a El MGTZM (Vic).

En aquest darrer disc Roba Estesa s’endinsa en mons més emocionals i parla de com de revolucionari és detectar, escoltar i posar llum a tot el que ens fa mal. Es tracta d’un viatge de reflexions entre allò individual i allò col•lectiu, una barreja d’estats emocionals que mai són o blancs o negres. Rosa permanent ens parla dels camins que fem des dels marges, ens parla del dolor, de la pena, de l’amor, de la memòria que torna i que es queda per a transformar el present des de la col•lectivitat i des de les cures.